Bilgi

Windows 10 Format Nasıl Atılır?

Windows 10 Format Atma

Windows 10 format, bilgisayarınızın işletim sisteminin yeniden kurulması anlamına gelen bir işlemdir. Böylece işletim sistemi kaynaklı sorunları kalıcı olarak çözer ve bilgisayarınızın sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca format ile ileride yaşanması muhtemel sorunları dahi engellemiş olursunuz. Peki, böylesine önemli faydaları olan Windows 10 format nasıl atılır? Herkes format atabilir mi? Teknik bilgi gerekli mi? Gelin, bu soruların cevaplarını birlikte arayalım.

Windows 10 Format Atmadan Önce Yapılması Gerekenler

Windows 10 formattan önce yapmanız gereken bazı işlemler var. Bunları yapmadığınızda, format tam olarak başarılı olmayabilir veya bilgisayarınızda beklenmeyen sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Yapılması gereken ilk işlem, Windows 10 dosyasını indirmektir. Microsoft’un kendi sitesi üzerinden ilgili dosyayı rahatlıkla indirebilirsiniz. İndirme işlemi, internetinizin hızına bağlı olarak biraz zaman alabilir. Hızlı bir internete sahipseniz, daha az beklemeniz gerekir.

İndirme işlemi sırasında dosyanın hangi formatta indirileceği size sorulacaktır. Eğer ISO uzantısında dosyayı indirmişseniz, bunu uygun bir DVD’ye yazdırmanız gerekiyor. Ancak bununla uğraşmamak için indirme sırasında USB flash bellek seçeneğini tercih edebilir ve dosyayı direkt olarak USB belleğinize indirebilirsiniz.

Windows 10 format öncesindeki bir diğer önemli konu ise kurulumu nereye yapacağınız ile ilgilidir. Eğer harddiskinizi tamamen temizleyecekseniz, öncesinde önemli olan dosyaları farklı bir depolama alanına almanız gerekiyor. Eğer sadece C sürücüsüne kurulum yapılacaksa, yine buradaki önemli dosyaların taşınması gerekli. Aksi durumda, format sırasında ilgili dosyaları tamamen kaybedebilirsiniz.

Windows 10 Format Atma Nasıl Yapılır

Windows 10 Format Atma Nasıl Yapılır

Windows 10 Format Atma

Windows 10 format, birkaç adımın takip edilmesi şeklinde bir işlemdir. İlk bakışta zor ve karmaşık görünmesine karşın son derece kolay olduğu ifade edilebilir. Eğer dikkatli hareket edilirse, herhangi bir teknik bilgiye sahip olmayanlar dahi kolaylıkla bu işlemi yapabilir.

Kurulum için öncelikle Windows 10 kurulum dosyasının bulunduğu DVD’yi veya USB belleği bilgisayar takmak gerekiyor. Sonrasında ise BIOS menüsüne giriş yaparak, bilgisayarın ilk açılışta hangi bileşeni okuması gerektiği ayarlanmalıdır. Bilgisayarlar, ilk olarak harddiski okuyacak şekilde bir ayara sahiptir. Ancak BIOS bölümüne girilerek bu ayar değiştirilebilir. Eğer DVD veya USB seçeneklerinden hangisini kullanıyorsanız, ayarı da ona uygun olacak şekilde yapmanız gerekiyor.

BIOS menüsünden yaptığınız ayardan sonra Save & Exit seçeneğini kullanarak çıkış yapmalısınız. Bu çıkış sonrasında bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlatılır. Böylece ilk açılışta Windows 10 kurulum dosyasının olduğu USB/DVD’yi okur ve format başlar.

Formatın başlaması ile birlikte işlemler artık daha da kolay hale gelecektir. Bu aşamada ilk olarak saat, ülke ve klavye seçimi yapmanız istenir. Sonrasında ise Windows 10 lisans anahtarı sizden talep edilir. Bu bilgileri de eksiksiz ve doğru olarak girdikten sonra format kısa süre içerisinde tamamlanacaktır.

Windows 10 Format Atma Adım Adım

Windows 10 Format Atma Adım Adım

Windows 10 Lisans Anahtarı Nedir?

Windows 10 lisans anahtarı, bu işletim sistemini yasal olarak kullanabilmeniz için gerekli olan bir koddur. Söz konusu kod sayesinde kullandığınız işletim sistemi orijinal olur ve güvenlik risklerini tamamen ortadan kaldırır.

Eğer sahip olduğunuz ve farklı bir bilgisayarda kullanılmayan lisans anahtarınız var ise onu kullanabilirsiniz. Ancak lisans anahtarınız yok ise mutlaka temin etmeniz gerekiyor. Aksi durumda işletim sisteminiz güncelleme almayacak, belki de stabil çalışmayacak ve farklı güvenlik riskleri ortaya çıkacaktır. Bu tür sorunların engellenmesi için mutlak surette lisans anahtarı kullanılarak işletim sistemi orijinal yapılmalıdır.

Sitemizde yer alan uygun fiyat avantajına sahip Windows 10 lisans anahtarlarından uygun olanı tercih edebilirsiniz. Böylece Windows 10 deneyiminiz sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.

Windows 10 format nasıl atılır?

Windows 10 format atmak için öncelikle işletim sistemi yüklü olan USB veya diğer aygıtı cihazınıza yerleştirerek bilgisayarınızı yeniden başlatarak karşınıza çıkacak olan adımları takip etmelisiniz.

Windows 10 format hangi tuş?

Windows 10 işletim sistemine tek tuş ile format atmak mümkün. Ancak bilgisayar markalarına göre windows 10 format atma tuşu değişiklik göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir