Bilgi

Windows 11 Nasıl Yüklenir?

Windows 11 Nasıl Yüklenir

Windows 11 yükleme, Microsoft tarafından piyasaya sürülen en son işletim sistemini kullanmanızı sağlar. Yükleme işlemi, genel hatları ile daha önceki Windows sürümlerinin yüklenmesi ile büyük benzerliğe sahiptir. Eğer daha önce bilgisayarınıza Windows 10 yüklemişseniz, bu işlemi de sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Ancak bazı küçük farklılıklar olduğu da unutulmamalıdır. Peki, Windows 11 nasıl yüklenir? Gelin, bu sorunun cevabına ilişkin detayları birlikte inceleyelim.

Windows 11 Yükleme

Windows 11 yükleme için iki farklı seçenek sunulmuştur. Bunların ilki, Windows 10 kullanıcıları içindir. Windows 10 kullanıcıları, bilgisayarlarının Güncelleştirme bölümünden direkt olarak Windows 11 yükleyebilir. Diğer seçenek ise sıfırdan yüklemedir ki, bu işlem çok daha fazla tavsiye edilir. Temiz bir kurulum, sistemin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

  • Update ile Windows 11 Kurma

Bilgisayarınızın Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik bölümüne giriş yaparak, sol tarafta yer alan Windows Update butonuna basın. Bu bölümde yer alan Windows 11 güncellemesini indirebilir ve hemen bu işletim sistemine geçebilirsiniz. Burada bahsedilen işlem, sıfırdan bir kurulum değil, işletim sisteminin yükseltilmesi şeklinde bir işlemdir. Yükleme sırasında verilen komutları ve yönlendirmeleri takip ederek kurulum işlemini kısa sürede tamamlayabilirsiniz.

  • Sıfırdan Windows 11 Kurma

Sıfırdan Windows 11 kurma için öncelikle kurulum dosyalarını indirmeniz gerekiyor. Kurulum dosyaları için https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11 adresindeki Yükleme Medyası Oluşturma bölümünde yer alan Hemen İndir butonuna basmanız yeterlidir. Bu işlem ile bilgisayarınızla uyumlu olan bir seçeneği indirmiş olursunuz.

İndirme işlemi sonrasında dosyaları uygun bir DVD veya USB’ye aktarabilirsiniz. Bu aşamadan sonra ise Windows 11 yükleme işlemine başlayabilirsiniz. İlk olarak BIOS bölümünden gerekli ayarları yapmanız ve bilgisayarınızın ilk açılıştan kurulum dosyalarının olduğu DVD/USB’yi okumasını sağlamalısınız. BIOS işlemleri sonrasında bilgisayarınız otomatik olarak başlayacaktır. Böylece kurulum da başlamış olur.

Kurulum için saat, ülke ve klavye türü gibi seçimler yapmanız istenir. Ayrıca Windows 11 lisans anahtarı girmeniz talep edilir. Bunları da doğru bir şekilde girerek kurulum işlemini sorunsuz olarak gerçekleştirmiş olursunuz.

Windows 11 Kurulumu

Windows 11 Kurulumu

Windows 11 Yüklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Windows 11, Microsoft tarafından son çıkarılan işletim sistemidir. Oldukça yenidir ve günümüzde çok yaygın olarak kullanıldığı ifade edilemez. Ancak yakın zamanda daha yaygın olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu sistemi indirmeden önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var.

Windows 11, diğer işletim sistemlerinden daha farklı sistem gereksinimlerine sahip. Dolayısıyla kurulumdan önce mutlaka bilgisayarınız için uygun olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Bu kontrolü yapmak için yine bilgisayarınızın Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update bölümüne geçiş yapmanız gerek. Eğer bilgisayarınız Windows 11 için uygun ise bu bölümde Update seçeneği görünecektir. Uygun değilse, Bu bilgisayar Windows 11 sistem gereksinimleri için uygun değil türünden bir ifade göreceksiniz. Böylece bilgisayarınızın Windows 11 için uygun olup olmadığını net şekilde anlayacaksınız.

Kurulumda Windows 11 lisans anahtarı girilmesi önemlidir. Böylesine yeni bir sistemin orijinal olarak kullanması gerekiyor. Aksi durumda farklı sorunlar yaşanabilir. Orijinal olmayan bir işletim sistemi güncelleme almaz. Güncellemeler olmayınca sistem stabil olarak çalışmaz ve farklı güvenlik riskleri oluşur. Böyle bir durum yaşanması ise telafisi zor veya imkansız sorunlara neden olur.

Elinizde geçerli ve orijinal bir Windows 11 anahtarınız var ise onu kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak anahtarınız yok ise sitemiz üzerinden Windows 11 lisans anahtarı alabilirsiniz. Uygun fiyat avantajı ile alacağınız lisans anahtarı, eşsiz ve sorunsuz bir Windows 11 deneyimi yaşamanızı sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir